Készülj fel az őszi és téli szünet vakációira és köss utasbiztosítást gyermekedre!

Létrehozva - 2023. 10. 20., Utoljára frissítve - 2023. 10. 24.
Készülj fel az őszi és téli szünet vakációira és köss utasbiztosítást gyermekedre!
Forrás: Pixabay

Tudtad, hogy már az egy napos gyermekedre is köthetsz utasbiztosítást, és családként kedvezményes biztosítási díjat igényelhetsz számos biztosítónál? Legyen akár pici babád, kis és nagy gyermeked, vagy 18 év alatti kamaszod, elmondjuk, miért is érdemes - különösen gyerekkel - utasbiztosítást kötni. Ha az őszi vagy téli szünetet Ti is nyaralással töltitek, vagy a kamasz gyermekedet most fizeted be sítáborba, akkor segítünk megtalálni a megfelelő utasbiztosítást!

A 18 év alatti gyerekek utasbiztosítását a biztosítók olcsóbban, többnyire 50% kedvezménnyel kínálják, és a legtöbb esetben ugyanazokat a termékeket, ugyanazokkal a szolgáltatási összegekkel, mintha felnőttek kötnék. (EUB utasbiztosítások esetén bizonyos szolgáltatási összegek is csak a felnőttekre meghatározott limitek 50%-a.)Van olyan biztosító, akinél szükséges, hogy felnőtt biztosított is szerepeljen a kötvényen (pl. Union), de többségében köthető utasbiztosítás csak 18 év alatti fiatalra is. Természetesen családi kedvezmények is igénybe vehetőek, a biztosítók max. 20% kedvezményt adnak családos utazókra.

Tipp: kalkuláció előtt ne felejtsd el a CoverMe-n kijelölni
Az utazók egy családba tartoznak mezőt!

Egészségügyi segítségnyújtás és betegségbiztosítás fedezetei

Gyerek(ek)kel utazni mindig stresszesebb. Amint becsukjátok az ajtót magatok mögött a gyerekek, évszaktól függetlenül, képesek azonnal átkapcsolni vakáció üzemmódba. A lelkesedés sokszor figyelmetlenséggel is társul így nem véletlen, ha elbotlanak akár a saját lábukban, miközben a macskaköves óvárosokban sétáltok. Arra is kisebb összeget lehetne fogadni, hogy a tengerben tuti megtalálja őket az az egy elcsatangolt medúza, aminek a csípése kifejezetten fájdalmas és a gyerkőc természetesen meg is akarja majd simogatni a különös tengeri élőlényt. Az is köztudott tény, hogy a gyerekek immunrendszere nem annyira erős, mint a felnőtteké, így szinte elsőként reagálnak az aktuális vírusokra.

Bármelyikünkkel megtörténhet, de valamiért úgy tűnik, hogy a hirtelen megbetegedések és sérülések gyakrabban fordulnak elő gyerekeknél. Ha nyaraláskor egy gyerek gyomorrontást szenved, vagy elesik a tengerparton és kezelést igényel a sérülése, akkor az tetemes, váratlan kiadást jelenthet, így célszerű a gyerekekre is utasbiztosítást kötni. Szerencsére minden biztosítás fedezetei között van sürgősségi orvosi ellátás. Ami viszont nem mindegy az az, hogy melyik biztosító mennyi térítési limitet alkalmaz. A CoverMe oldalán öt biztosítás kiválasztásával is összehasonlíthatod különböző biztosítók térítési összegeit.

Ha nagyobb kamasz gyereked van, aki az iskolával vagy sportcsapatával utazik külföldre, akkor érdemes olyan biztosítást kötni, melynek fedezetei között van a „Beteglátogatás – hozzátartozók utazási és szállásköltsége” típusú szolgáltatás. Így, ha gyermeked külföldön szorul orvosi ellátásra, akkor a biztosító egy bizonyos összegig téríteni fogja a kiutazási költségedet, ha kimennél külföldre sérült gyermeked után.

Ha sítáborba készül a gyermek, vagy közös családi síelést terveztek, akkor keresd a biztosítók téli sportokra specializált termékeit. Hasonlítsd össze a (helikopteres) mentési- és a sportfelszerelések biztosításra vonatkozó fedezeteket. Síterep bezárása és síbérlet visszatérítésére is fogsz találni fedezetet, ami igencsak hasznos tud lenni.

Felelősségbiztosítás

A felelősségbiztosítás is nagyon hasznos lehet, ha gyerekekkel utazunk. Bárkivel előfordulhatnak szerencsétlen balesetek, amikor mi vagyunk a hibásak, de valljuk meg, hogy a gyerekekkel gyakrabban előfordul. Nagyobb az esély, hogy egy gyermek a kerékpárjával – vagy azért, mert most tanult meg biciklizni, vagy mert merészebb dolgokat csinál vele – meghúzzon egy autót. Annak is nagyobb a valószínűsége, hogy síelés közben egyensúlyát vesztve belecsimpaszkodik valakibe és fellöki, aki emiatt sérülést szenved, és így tovább. Ha biztosítást keresel, nézz utána a „Dologi károk és orvosi ellátás költségeinek megtérítése” fedezetnek, nézd meg, hogy melyik biztosításban mennyi térítési összeget találsz, és milyen kitétellel térít.

A „Szállodai felelősségbiztosítás” is egy hasznos fedezet. Nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni, elég, ha csak egy szállodai lámpát lök le és tör össze a csemete véletlenül. Ez a fedezet segíteni fog a kényelmetlen szituációban.

Útlemondás

Mint, ahogy fentebb is írtuk, a gyerekek immunrendszere hajlamos előbb bedobni a törülközőt, és ráadásul a szervezetük sokszor lázas reakciókkal válaszol. Ez különösen nyomasztó, ha az őszi vagy téli nyaralás vagy síelés előtti éjszakán üt be. Nyilván ilyen állapotban le kell fújni az utat, és ezért is jó, ha időben kötitek az utasbiztosítást. Minden útra, ahol lemondáskor kötbért kell fizetned, érdemes olyan utasbiztosítást kötni, mely tartalmaz útlemondás fedezetet, vagy köthető mellé útlemondás kiegészítő biztosítás. Hiszen a gyermek hirtelen jött betegsége esetén a biztosító csak így tudja kompenzálni a kötbérek, repülőjegyek stb. árát, ha nem tudok elutazni. A CoverMe-n keresd az útlemondás fedezeteket, és kössetek jó előre biztosítást a kockázatok csökkentése érdekében!

Hasznos volt a cikkünk?

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikkünket akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.