Síbiztosítás - milyen utasbiztosítást kössek téli sportokhoz?

Utoljára frissítve - 2023. 11. 30.
Síbiztosítás - milyen utasbiztosítást kössek téli sportokhoz?

Síelni indulsz és nem vagy biztos benne milyen utasbiztosításra van szükséged? Segítünk tájékozódni, megismerheted az ide vonatkozó utasbiztosítási lehetőségeket, a termékek tartalmát, szolgáltatásait. A megfelelő ismerettel jól tudsz majd választani és biztonságban élvezheted a téli programodat.

Mi az utazásod célja?

Először ezt a kérdést tedd fel magadnak. Sajnos hazánkban az utóbbi években az Északi-középhegységen és az Alpokalján kívül aligha találkozhatunk nagy pelyhekben hulló, és napokig, hetekig megmaradó tartós hóval. Így a téli sportok szerelmeseinek főként külföldi helyeket kell megcélozniuk. De így van ez azokkal is, akik csupán varázslatos téli tájra vágynak. Külföldi utazás során javasolt utasbiztosítást kötni, hiszen az ott tartózkodásunk alatt is történhetnek nemvárt betegségek, balesetek, lopások. Természetesen más kockázata van egy hangulatos városnézésnek, egy kutyaszánozásnak, korcsolyázásnak az adventi vásáron, hótalpas túrának a hegyekben és a kijelölt pályán való síelésnek is. Különösen a síelést és a snowboardozást emelném ki, hiszen sportolás közben még a legtapasztaltabbakkal is előfordulnak balesetek. Ennek megfelelően igazítsd igényeidhez az utasbiztosításodat.

Mi pedig a CoverMe-n segítünk abban, hogy ne költs feleslegesen, és ne is biztosítsd magad alul.

Igények meghatározása a kötés során

Segítünk kiválasztani a tervezett utazásodat legjobban kiszolgáló csomagot. Először is javasoljuk, válaszd ki, melyik országban, és mettől meddig szeretnél tartózkodni. Biztosításodat akár már aznaptól is megkötheted, de visszamenőlegesen természetesen nem. Ezek után már csak azt kell megadnod, mivel fogsz utazni, és máris az utazásod célját kell megjelölnöd. Akkor válaszd a téli sportokat, ha aktívan fogod valamelyiket űzni. Azonban ha egy hangulatos téli adventi vásár meglátogatása a cél, esetleg egy kis lovasszánozással megspékelve, akkor nincs szükség a téli sportok módozat kiválasztására. Itt fontos megjegyezni, hogy ha november 1. és március 31. között kötöd az utasbiztosításodat, akkor alapból is felkínáljuk Neked a téli sportosokat is.

Nézzük, mit tartalmaz sí és más téli sportok esetére egy olyan biztosítás, amelyben a városnézés az alap bejelölés.

A Mapfre több olyan terméket is kínál hagyományos utak biztosításai témában, ahol kártalanítanak meghiúsult sítanfolyamra, illetve sportolással kapcsolatos felelősségbiztosítást is tartalmaz, azonban extrém sportokra nem terjed ki. Tehát ha városnézés közben elcsúszol a jégen és eltörik a bokád, vagy előre beiratkoztál és kifizettél egy kezdő sítanfolyamot, mely sajnos elmaradt, akkor is térít Neked a biztosító, ha nem téli sportos terméket választottál. Ez a lehetőség ugyancsak igaz az Uniqa Go pack termékcsaládjára, ami még a helikopteres mentést és síbérlet visszatérítést is tartalmazza. Az EUB és az Alfa összes termékéről elmondható, hogy fedezetet nyújt felszerelés biztosításra, és sportolással kapcsolatos felelősségbiztosításra is.

Téli sportos termékek különleges szolgáltatásai

Összesen hat fedezetet tudsz választani, melyek a következőek:

  • síbérlet visszatérítés
  • hegyi és helikopteres mentés
  • síterep bezárás
  • kártalanítás meghiúsult sítanfolyamra
  • felszerelés biztosítása
  • sportolással kapcsolatos felelősségbiztosítás

Ha a fentiekben felsoroltak közül minden fedezetre igényt tartasz, akkor csak az Allianz tud Neked megfelelő terméket kínálni, méghozzá a Téli sportok Platina, és Extrém Sportok Platina termékeivel. Téli sportokkal kapcsolatos biztosítási szolgáltatása a Mapfrenek az Elbrusz és a Mont Blanc módozatok. A síterep bezárásán kívül minden másra fedezetet nyújt az Elbrusz. Az Union a Hóbarát termékcsaládjával kínál hasonlóakat, az EUB pedig a Sí termékcsaládjával. Az Alfánál a téli sport kiegészítő nyújt fedezetet az alap Világlátó termékcsaládjához kötve.

Általánosságban elmondható, hogy a biztosítások fedezete nem terjed ki a versenyszerű téli sportolásra, még ha az amatőr verseny is, valamint kizárólag kijelölt pályán való sporttevékenység közben történt baleset esetén térít. Azonban a biztosítók termékei között vannak speciális különbségek, így mielőtt megkötöd a kiválasztott terméket, mindenképpen jól olvasd el a részletek gomb alatt is elérhető termékfeltételeket. Példaképpen a Mapfre fedezete nem terjed ki korcsolyázásra. Az Allianzon kívül minden más biztosító kivételként tekinti, ha pár pohár forralt borral csúszol le szánkóval a pályán, és jókedvedben kificamítod a vállad. Ugyancsak az Allianz sorolja téli sporttevékenységnek a bobozást. Az Aegon Világlátó termékcsaládja tekinti csak téli sporttevékenységének a fakutyázást. Fontos még kiemelni, hogy alapvetően a síbot, a síléc kötéssel, a sícipő és a síöltözet részei mind felszerelés, de az élményeinket megörökítő kamera már nem. Minden más igényünk plusz költségként merülhet fel, legyen az sportkamera, vagy pályán kívüli snowboardozás biztosítása.

Kötés

Ha kiválasztod a téli sportok módozatot, lehetőséged lesz kiválasztani, hogy ki fog sportolni aktívan. Ha a nagymama csak vigyázni fog az unokára, míg Ti szülők megmásszátok hótalpakon a Dumbiert, majd lefelé szánkóra ültök, akkor csak Nektek lesz szükségetek rá. Kiválasztott termék után terméked testreszabása és a kimaradt adatok kitöltése következik, amit az összesítés oldalon láthatsz és ellenőrizhetsz az adatok áttekintése opcióval. A nyilatkozatok megismerése, elfogadása után már át is irányítunk a befizetem gomb segítségével a választott biztosító fizetési oldalára.

Élvezd a havat, és vigyázz Magadra a CoverMe-vel!

Reméljük, tudtunk segíteni, mire figyelj az utasbiztosításod megkötésénél!

Hasznos volt a cikkünk?

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikkünket akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.