Online utasbiztosítás kalkulátor

Utoljára frissítve - 2023. 09. 20.
Online utasbiztosítás kalkulátor

Ha a keresőbe Te is egyre többször írod be a fenti kulcsszavakat, akkor nyilván vagy külföldi utazásodhoz szeretnél utasbiztosítást kötni, vagy csak tájékozódni akarsz, hogy melyik biztosító mennyiért kínálja szolgáltatásait, és egyáltalán szükséged van-e rá. Itt a CoverMe-n jó helyen jársz, hiszen nálunk különböző biztosítási termékeket tudsz összehasonlítani és akár megkötni pillanatok alatt. A biztosításközvetítéshez a jogosultságot több évtizedes alkuszi tapasztalatával a Főnix Team Kft. garantálja, míg a technológiai fejlesztésekért, az online működő kalkulációs motor meghajtásáért a Formula/400 Kft. felel.

Ki az az alkusz, miért járok jobban egy alkuszi megbízással?

A biztosítási alkuszok független biztosításközvetítők. Mivel rálátásuk van a biztosítási piacra, és nincsenek elkötelezve egyetlen biztosítótársaság felé sem, így ténylegesen az ügyfél, azaz a Te igényeidet szolgálják ki. Különböző biztosítási társaságok termékeit ajánlják, hogy a legmegfelelőbb biztosítási szerződést köthesd meg. Az alkuszi megbízás gyakorlatilag egy meghatalmazásos szerződés abból a célból, hogy az alkusz a Te nevedben járhasson el a biztosítási szerződés előkészítésében és kvázi megkötésében. Neked mindig a biztosítótársaságnak kell fizetned, a kötvényt is a biztosító küldi ki majd. Az alkuszi szolgáltatás díjmentes, mert az alkusz a biztosítótól részesül közvetett díjazásban csakúgy, mint adott társaság biztosítási ügynöke, aki viszont csak adott biztosító termékeit ajánlhatja.

Miért online?

Az online felület alkalmas arra, hogy a hét 7 napjában és a nap 24 órájában, szinte bárhonnan ki tudjunk szolgálni, hogy minél hamarabb megkaphasd utasbiztosítási kötvényedet, akár az utazásod napján is! Ha pedig elakadnál a folyamatban, vagy pedig kérdésed lenne a biztosítással kapcsolatban, az ügyfélszolgálatunk készségesen a segítségedre lesz. Az alkalmazásban, a regisztrált fiókodban pillanatok alatt megtalálod aktív utasbiztosítási kötvényedet, adott biztosító elérhetőségét, így nem kell az internetet böngészned, ha kártérítést szeretnél a biztosító felé igényelni valamilyen biztosítási esemény (pl. baleset) kapcsán. Minden szükséges információt adott biztosítóval kapcsolatban kigyűjtöttünk számodra, ami a kötvényed mellett megtalálható. Ha pedig mobil alkalmazásunkat is letöltöd okostelefonodra, akkor egyértelműen a kötvényed az asszisztencia elérhetőségekkel ott fog lapulni a zsebedben utazásod alatt végig.

Hogyan működik az alkalmazás?

Ha sose érdekeltek a kézikönyvek és mindig átugrod a tutorialt,
indíts egy kalkulációt nálunk!

Ha utasbiztosítási ajánlatot szeretnél kalkulálni, akkor először egy igényfelmérőn kell végig menned. Az igényfelmérőben az alábbi adatokat kötelezően meg kell adni:

  • úti cél és idő
  • utazás módja (pl. autó, repülő stb.)
  • utazás oka (pl. üzleti út, tengerparti nyaralás stb.)
  • utazó(k) születési dátuma

A megadott adatok alapján rögtön kapni fogsz egy listát a biztosítóktól növekvő díj alapján sorolva őket. Viszont a pontosabb biztosítási találatok érdekében, érdemes kiválasztani az ajánlott biztosítási szolgáltatásokat is! Ezeket a CoverMe-n különböző témakörökben gyűjtöttük ki. Pl. míg a repülős utazásnál találod a járatkésés fedezetét, az autós/motoros utazásnál a gépjármű helyszíni javítását. Tehát azt javasoljuk, hogy jelöld ki a számodra fontos biztosítási szolgáltatásokat, majd a rendezési elv (pl. a díj, vagy egy számodra nagyon fontos fedezet biztosítási összege) megadásával indíts egy új kalkulációt.

Ha megadtad a pontos igényeidet, és kiválasztottál egy rendezési sorrendet, még ekkor sem javasoljuk, hogy rögtön az első biztosítást válaszd ki. Nálunk akár 5 terméket is kijelölhetsz és összehasonlíthatsz a képernyőn. A hasonló fedezeti kategóriákat egymás mellett fogod látni, így ellenőrizheted a biztosítási összegeket, azaz, hogy melyik biztosítónál mennyit kapnál kárpótlásul egy-egy káreseményre. Továbbá igyekeztünk a biztosítási feltételekből kiszedni a fontosabb apróbetűs részeket is, amik az összehasonlításban, mérlegelésben a segítségedre lehetnek. A megjelenített információkkal már tudsz egy jól megfontolt és megalapozott döntést hozni, hogy melyik biztosítás éri meg Neked a legjobban ár-érték arányban. Természetesen, ha van valami speciális igényed, ami nem derült ki a felületen, akkor még mindig ellenőrizheted a biztosítási feltételeket, amiket mindig csatolunk, vagy írhatsz az ügyfélszolgálatunknak, ahol biztosítási szakembereink a segítségedre lesznek.

Ha egyedül kötünk biztosítást, ott szokott elbukni a történet, hogy pontosan nem tudjuk mit szeretnénk, illetve, ha tudjuk is, nem biztos, hogy az elképzeléseinket a biztosítók által kínált fedezetek pontosan lefedik. Emiatt baj esetén csalódás érhet minket. Például, ha azt gondoljuk, hogy hajótörés esetén a biztosító majd egy lakatlan szigetről is ki fog menteni minket, és megtéríti a több napos kutatással járó költségeket is, akkor egész biztos csalódni fogunk, hiszen egyetlenegy utasbiztosítási feltételben sincs szó ilyen jellegű fedezetről. A mentés fedezeteknek különböző csoportjai vannak, melyek általában sportbalesetekkel vagy autós asszisztencia biztosításokkal függenek össze. Tehát kapásból nem mindegy, hogy a mi személyünket vagy a lerobbant autónkat kell menteni. Ha számunkra fontos a személyi mentés fedezet, mert nagyon tartunk attól, hogy egy mentési költség felemésztené az összes megtakarításunkat, akkor biztosító választáskor még mindig ellenőriznünk kell, hogy mire is szól a mentés. Nyilván egy magashegyi túrán az a fontos, hogy olyan biztosítást kössünk, melyben a helikopteres mentés is szerepel – mert a sima mentés fedezet nem feltétlenül jelenti azt is. Ha pedig hajós úton veszünk részt, akkor a tengerjáró hajóról történő vészhelyzeti légi- vagy vízi mentés jellegű fedezet legyen a biztosításunk része, hiszen egy sima helikopteres mentés nem biztos, hogy fedezi a tengerről való mentést is.

Minden sikeres biztosítás mögött egy alapos igényfelmérő áll. A CoverMe igényfelmérője, és összehasonlító funkciója a segítségedre lesz, hogy minél tudatosabban megfontolt, az utazásodnak leginkább megfelelőbb ajánlatát kaphasd és köthesd is meg.

Hasznos volt a cikkünk?

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikkünket akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.