Legjobb utasbiztosítás - melyiket válaszd

VB
Visky Boglárka Frissítve: 2024.05.15.
Legjobb utasbiztosítás - melyiket válaszd
Forrás: unsplash

A számodra legjobb utasbiztosítás az, ami a te életstílusodnak leginkább megfelel. Tengerparton szeretsz nyaralni, vagy inkább városnézős típus vagy? Sportos, aktív nyaraló vagy, vagy inkább az olvasgatós fajta? Találd meg azt az utasbiztosítást, ami baj esetén a számodra legoptimálisabb módon nyújt fedezetet!

Legjobb utasbiztosítások összehasonlítása

A következő szempontokat vedd figyelembe, ha utasbiztosítást kötnél:

  • Az utazás módja: ha repülővel utazol, akkor érdemes poggyászkárra is fedezetet nyújtó biztosítást választani, de ha autóval, akkor a gépjármű asszisztencia érhet aranyat. Hajós utazás esetén biztosításod tartalmazzon fedezetet mentésre, így ha egészségügyi vészhelyzet adódik a hajón, akár helikopteres mentésre is lehetőséged nyílik.
  • Az utazás célja: ha városnéző körútra mész, akkor előfordulhat, hogy zsebtolvajokba "futsz", így nem árt, ha az útiokmányok pótlásában lesz segítségedre a biztosító. Ha strandolni készülsz, akkor a strandlopás veszélyének leszel fokozottan kitéve. Keress olyan biztosítás, ami fedez ilyen káreseményekre!
  • Az értékeid: ha nagy értékű dolgokkal utazol, drága ruháid vannak, vagy magaddal viszed a laptopodat, akkor válassz kifejezetten ezekre a tételekre is fedezetet nyújtó biztosítást! Érdemes a biztosítási összeg mértékére is figyelned, lehet érdemes egy drágább utasbiztosítást kötnöd.
Válassz az utazásodnak megfelelően utasbiztosítást!
Válassz az utazásodnak megfelelően utasbiztosítást!

Legjobb utasbiztosítások 2024 - árak összehasonlítása

Nézzünk meg néhány példát, hogy egy egyhetes nyaralás, 1 fő részére mennyibe kerül, ami a biztosítást illeti. Több lehetséges árfekvést megvizsgálunk, összehasonlítjuk őket, hogy adott káreseményre milyen fedezet nyújtanak az egyes biztosítások. Így tudod kiválasztani a számodra legjobb utasbiztosítást.

Mapfre Standard MG (4 000 HUF) Union Világjáró Prémium (6 120 HUF) EUB Air and Cruise EXTRA (12 250 HUF)
Sürgősségi ellátás(baleset) 80 000 000 HUF 150 000 000 HUF 75 000 000 HUF
Poggyászkár (lopás) 350 000 HUF 500 000 HUF 600 000 HUF
Sürgősségi fogászati ellátás 300 EUR 200 EUR 500 EUR
Kórházi napi térítés - - 25 000 HUF
Baleseti halál 2 000 000 HUF 6 000 000 HUF 4 000 000 HUF
Strandlopás 50 000 HUF - 60 000 HUF
Okmányok pótlása 15 000 HUF Limit nélkül 25 000 HUF
Elektronikai eszközök 130 000 HUF 250 000 HUF 400 000 HUF
Extra Többlettérítés légikatasztrófából adódó baleseti halál estén: 500 000 HUF Többlettérítés hajókatasztrófából adódó baleseti halál estén: 2 000 000 HUF Hiperbár-kamrás kezelés: 10 000 000 HUF, Pénzsegély: 800 000 HUF

Mi az a hiperbár-kamrás kezelés?

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek tiszta (100%) oxigént lélegeznek be megnövelt nyomás alatt, túlnyomásos kamrában. (Forrás: Wikipédia) Ez minden olyan kórképnél fontos, aminek a kiváltó oka a keringési rendellenesség. A Henry-féle gáztörvény előnyét használja ki. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy mivel a gázok folyadékban való oldhatósága a nyomás mértékétől függ, így magasabb nyomáson több gáz képes feloldódni a vérben is. Tehát már nem csak a vörösvértestek fogják ellátni az oxigénszállítás nemes feladatát, hanem a vérplazma is, mint folyékony közeg.

Ha hallottál már búvárbalesetekről, és az ilyenkor használt keszonkamráról, akkor már tulajdonképpen tudod is mire való. Krónikus fertőzések (pl. lyme kór), szöveti sérülések, csontelhalás, cukorbetegség során kialakuló lábszárfekély esetén is kiváló terápiás lehetőséget biztosít.

Miért jó, ha fedezetet nyújt a hiperbár kamrás kezelésre az utasbiztosításod? Mert egy nyaraláson történt baleset során szerzett sérülés (sportsérülés, autóbaleset) után jelentős mértékben lecsökkenti a rehabilitáció idejét, vagy akár az életedet is megmentheti. Egyes kutatások szerint bizonyos mentális zavarok és pszichés betegségek esetén is kiváló kiegészítő terápia lehet, ez persze nem jelenti azt, hogy ha szomorú leszel, mert haza kell jönni a nyaralásból, akkor állni fogja a biztosító a hangulatjavító hiperbár-kamrás kezelést.

Miért jó, ha össze tudod hasonlítani a legjobb utasbiztosításokat?
Miért jó, ha össze tudod hasonlítani a legjobb utasbiztosításokat?

Miért jó, ha össze tudod hasonlítani a legjobb utasbiztosításokat?

Ahogy a fenti táblázatból láthatod, nagyon nagy a szórás, ami az utasbiztosítások árát és a fedezeteket illeti. Sokan sokszor csak lelkiismeretük megnyugtatására kötnek utasbiztosítást, jellemzően a legolcsóbbat, ami baj esetén, az adott kárra nem biztos, hogy fedezetet nyújt, vagy nem eleget.

A fenti példával élve, ha te a nyaralásra magaddal viszed a drága laptopodat, mert szeretnél esténként a szálloda nyugalmából dolgozni, akkor olyan biztosítást köss, ami nagyobb fedezetet nyújt elektronikai eszközökre. Vagy ha sokat leszel strandon, akkor strandlopásra biztosítsd be magad. Ha repülővel utazol, akkor utasbiztosításod fedezet nyújthat járatkésésre is vagy légipoggyászkárra. Szereted esténként gitár muzsikával szórakoztatni a barátaidat? Akkor köss hangszer biztosítást (az EUB Air & Cruise Extra biztosítása például 125 000 forintig nyújt rá fedezetet, ha esetleg megrongálódik vagy ellopják).

Ezeket a fedezeteket jó, ha egyben látod, táblázatos formában összehasonlítva. A CoverMe online utasbiztosítás kalkulátora ebben nyújt Neked segítséged! Néhány adat megadásával több biztosító ajánlata válik összehasonlíthatóvá, így a te preferenciáid alapján tudod megkötni a legjobb utasbiztosítást online, néhány perc alatt.

Legjobb utasbiztosítás Horvátországba - egy extra tipp

Horvátország az egyik legnépszerűbb nyaraló célpont a magyarok körében. Nem véletlen, hiszen közel van, de csodás, változatos tengerpartokat és programokat kínál. Biztosítás szempontjából - a többi tengerparti nyaraláshoz hasonlóan - ugyanazokra a jellemzőkre és lehetséges káreseményekre lehet számítani mint más országokban, azonban szomszédos ország révén sokan nem kötnek utasbiztosítást Horvátországba, azt gondolván, hogy elég lesz az Európai EgészségbiztosításiKártya megléte.

Nos, elmondjuk miért nem elég. Ez EEK-át a Horvát Egészségbiztosítási Intézettel szerződésben álló egészségügyi szolgáltatóknál (állami kórházak általában) tudod bemutatni, azonban a nyaraló övezetekben jellemzően magán praxisokat találsz, így ők ezt nem fogják elfogadni. Tehát ha nincs lehetőséged szerződött kórház után kutakodni, és az eljutás is nehézkes lenne, itt jön képbe a biztosítód: a magánpraxisban igénybe vett kezeléseket megtéríti a szerződés szerinti feltételekkel. Ráadásul az európai egészségbiztosítás kártya is csak bizonyos sürgősségi ellátásokat fedez 100 %-ban, egyéb kezeléseknél az önrész 15-30 % is lehet.

Ha többet szeretnél tudni az Európai Egészségbiztosítási kártyáról, akkor olvasd el a Van EU Egészségbiztosítási kártyám - kell utasbiztosítást is kötnöm? című bejegyzésünket.

Baj esetén ráadásul rögtön tudod hívni a biztosítód ügyfélszolgálatát. A kötvényen feltüntetett telefonszámon elérhető a nap 24 órájában, és segítségedre lesznek baj esetén. Az utasbiztosításod ráadásul fedezetet nyújthat sportbalesetekre, strandlopásra, és kiegészítőt köthetsz az autóddal kapcsolatos káreseményekre is. Kösd meg velünk a legjobb utasbiztosítást!

Hasznos volt a cikkünk?

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad a cikkünket akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.